Foredrag


Foredrag 2024: Duften af frihed


I et foredrag om kunsten at flyve som fuglene, et nært venskab med en ørn og et livsforandrende besøg på et buddhistisk nonnekloster vil Louise Crandal tage os med på en rejse mod frihed.

 

Foredraget handler om menneskets søgen efter frihed, glæde og kærlighed, og hvordan vi hver især på hver vores livsrejse prøver at finde en dybere mening med tilværelsen.

 

Louise tager os med på en rejse ind i fuglenes univers både i luften og på jorden. I luften var friheden og storheden det centrale, på jorden var det kontakt og forbundethed. I luften var hun verdensmester i paragliding, på jorden var hun en ørns ydmyge tjener.

 

Ad kringlede veje førte flyvningen og fuglene Louise til et lille nonnekloster i Himalayabjergene, hvor jagten på frihed i det ydre blev erstattet af muligheden for frihed i det indre. Hun blev hverken nonne eller buddhist, men dybt betaget af den menneskelige bevidsthed; dens uendelige muligheder, store kompleksitet og mange begrænsninger.

 

Foredraget handler om et liv med eventyr, fugle og livet som indsats, om Nepal, nonner og noget større, om dufte af frihed og følelser af forbundethed.

 

Louise Crandal er cand.mag. i journalistik, filosofi og videnskabsteori, dobbelt verdensmester i paragliding og kendt fra DR-dokumentaren ”Flyver med ørne”. Louise har undervist i meditation og personlig udvikling i over ti år og er uddannet psykoterapeut.