Undervisning


Frihed og forbundethed - et kursus i meditation

 

 

Meditation er en mulighed for komme i kontakt med større grad af indre frihed og følelser af forbundethed.

 

At meditere handler om for en stund at tage en pause fra hverdagens fysiske og mentale aktivitet og give plads til at mærke livet som sådan. Det handler om at opdage den lethed og livfuldhed, vi nogle gange glemmer i hverdagens trummerum. Ikke som adskilt fra det almindelige liv, men som en del af det at være menneske.

 

På kurset vil vi have fokus på kontakt til krop og åndedræt, kærlighed og medfølelse, klarhed og vågenhed som naturlige indgange til større nærvær og dybere kontakt både indad og udad.

 

Hen over de to dage vil undervisningen veksle mellem oplæg, kropsarbejde og bevægelse, meditation og frigørende indre øvelser, udveksling og filosofisk dialog.

 

Kurset retter sig mod alle, der har interesse i meditation, og som har lyst til at undersøge og arbejde med frihed og forbundethed som indre fænomener.

 

Undervisningen sigter på at give inspiration og energi til hverdagen samt at give konkrete bud på at starte eller fordybe sin egen meditationspraksis.

 

 

Dato: 2. – 3. november 2024. Begge dage kl. 10-17.

 

Pris: 1.400 kr.

 

Kursussted: Rørbækvej 20, 8766 Nørre Snede

 

Forplejning: Der vil være kaffe, te og snacks. Frokosten tager man selv med.

 

Tilmelding: Senest 15. september.

 

Overnatning: Skriv til info@crandal.dk for en liste over overnatningsmuligheder i området.

 

Underviser: Louise Crandal

 

Louise Crandal er cand. mag. i Filosofi og journalistik, Psykoterapeut MPF og har undervist i meditation og personlig udvikling i 12 år.

 Meditation og fordybelse


Som det at børste tænder er et gavnligt redskab til at opretholde en god tandhygiejne, er meditation et redskab til at opbygge eller opretholde en god mental hygiejne.

Formålet med træningen er at opbygge en praksis omkring fordybelse, som kan være til gavn og glæde både i hverdagen og i mere stille stunder.


Alle mennesker har en medfødt evne til at være i en stille, balanceret og glædesfyldt ro, men når vi glemmer at prioritere stille stunder, bliver vi nemt stressede, utilfredse og urolige. I den meditative praksis øver vi os i at få kontakt til vores kvaliteter og den del af os selv, der ikke altid er på vej et andet sted hen eller tænker i fremtid og fortid. Vi vil fordybe os i noget, vi altid har adgang til, nuet og nærværet.


Fokus vil være på, at det er en praksis, der skal tages med ud i livet og med ind i hverdagen. Denne form for meditation handler om i stille stunder at øve sig i at blive mere nærværende over for os selv og andre, nære en højere grad af vågenhed og helt enkelt forsøge at få ro på tankerne. Men den handler i lige så høj grad om at tage det vågne nærvær med ud i vores daglige liv både, så vi bliver mindre stressede, mere nærværende og forhåbentlig lidt gladere. Vi kan ikke ændre verden, ikke umiddelbart i hvert fald, men vi kan ændre på hvordan vi forholder os til den til gavn både for os selv og den.


Kurser vil veksle mellem oplæg, guidede meditationer, krops- og energiøvelser, diskussion og refleksion.  De vil blive slået op blandt andet her på siden.